f

MENU

Smarowidła:

1 za 10zł. / 3 za 28 zł. / 5 za 45 zł.

do smarowideł podajemy pieczywo (dodatkowa porcja 3 zł.)

Vege smalec lub smalec klasyczny w wersji pikantnej

Hummus

Mus wątróbkowy

Baba Ganoush

Pesto z suszonych pomidorów

Pesto bazyliowe

Sałatki 30 zł.:

Boczniak: mieszane sałaty, podsmażany na maśle boczniak, świeża papryka,

świeży ogórek, marynowana śliwka, ziołowy winegret

Parma: mieszane sałaty, szynka parmeńska, marynowany patison,

pomidory cherry, awokado, płatki parmezanu i ziołowy winegret

Serowa: mieszane sałaty, opiekany kozi ser, pomidory cherry, prażone pestki słonecznika,

suszona żurawina, marynowana śliwka i balsamiczny winegret

Zupy:

Grzybowa z łazankami 15 zł.

Pikantna zupa Tom Yum
Do wyboru z: krewetkami (21 zł.), kurczakiem (18 zł.), boczniakiem (15 zł.)

Zupa dnia – 10 zł.


Przekąski i zakąski:

Deska włoskich serów i wędlin 47 zł.

Befsztyk tatarski z cebulą, kwaszonym ogórkiem, marynowanymi grzybami,

(na życzenie z żółtkiem i masłem) 29 zł.

Śledź bałtycki w oleju z cebulą, podawany z pieczywem 17 zł.

Krewetki 36 zł.:
w sosie z białego wina, czosnku, chili i świeżej kolendry
smażone na oliwie z oliwek, z czosnkiem, natką pietruszki, w sosie z białego wina i koniaku

Pieczony kozi ser z żurawiną lub z karczochami 25 zł.

Kebabczeta: mini szaszłyki z mielonego mięsa wołowego pieczone w piecu, podawane z pieczywem i tzatzikami 25 zł.

Nachosy zapiekane z serem z guacamole i salsą pomidorową 17 zł.


Dania główne:

Black Angus: stek z antrykotu, pieczony ziemniak, świeży szpinak smażony na maśle z czosnkiem i pomidorami cherry, z sosem barnes 49 zł.

Burger Metr nad Ziemią: kotlet z mielonej wołowiny, ser cheddar, sałata, pomidor, pikle
i czerwona cebula, podane z frytkami  32 zł.

Boczniak Burger: kotlet z mielonej wołowiny, boczniak, kozi ser, konfitura z czerwonej cebuli,
podane z
frytkami  32 zł.

Kaczka Szefowej: duszona kacza pierś w sosie jabłkowo – pomarańczowym, kluski kładzione, karmelizowane jabłka 45 zł.

Ratatouille: zapieczone warzywa (papryka, cukinia, bakłażan,) z tofu i sosem pomidorowym 25 zł.

Pierogi domowej roboty (7 szt.): z mięsem / z kapustą i grzybami / ruskie/ ze szpinakiem i serem fetą
(na życzenie ze śmietana lub smażoną cebulą)
23 zł.

Kolorowe gnocchi w sosie śmietanowym z czterema serami, posypane cynamonem 29 zł.

Białe kluchy – makaron tagliatelle z:
-kurczakiem
i szpinakiem 32 zł.
-łososiem, kaparami, oliwkami w sosie śmietanowo – winnym 32 zł.
-borowikami w sosie maślanym 32 zł.

Czarne kluchy – makaron tagliatelle z:
– krewetkami, cukinią, czosnkiem,
i pomidorami cherry w lekkim sosie winno – śmietanowym – 39 zł.
-krewetkami, szpinakiem, czosnkiem z białym winem w sosie pomidorowym -39 zł.

Ravioli: faszerowane musem borowikowym z masłem rozmarynowym i parmezanem 29 zł.

Słodkości:

Ciasto domowego wypieku 12 zł.

Ciastko owsiane 6 zł.